De ce sunt necesare pneurile de vara?

Pentru persoanele care locuiesc in regiuni in care exista schimbari meteo cu diferente mari de temperatura, este nevoie sa schimbe cauciucurile pentru vehiculele lor pe timpul fiecarui anotimp. In timpul sezonului cald, anvelopele de vara sunt perfecte pentru utilizarea la autoturisme, cei mai multi dintre noi planificand in avans vacantele si concediile, care includ excursii indelungi si condus pe distante lungi la temperaturi ridicate.

Aceste anvelope sunt special concepute pentru a oferi o mai buna experienta a conducerii in timpul verii. In plus, acestea sunt realizate dintr-un cauciuc moale, care este perfect pentru rularea in conditii de canicula. Un set de cauciucuri vara au o performanta mai buna atunci cand se conduce pe drumurile fierbinti, deoarece ele sunt adaptate pentru deplasarea pe suprafate calde si umede. Acestea se vor comportam mai bine in aceste conditii de drum fata de cele all-season. Cu acest tip de pneuri, in cazul in care compusul de cauciuc este mai moale si modelele de filetare sunt mai putin agresive, va fi imbunatatita rapid capacitatea de franare ale autovehiculului. Manevrabilitatea autovehiculului in conditii de trafic intens este cu mult imbunatatita. Cu anvelopele de vara montate pe autovehicul, soferul se va bucura de o manevrare mult mai buna atunci cand conduce. Acest lucru se datoreaza modelului pneurilor care este mai putin agresiv la cauciucurile de vara decat la alte tipuri de anvelope si care este capabil sa permita o suprafata mai mare de frecare intre ele si drumul pe care ruleaza.

Aceste anvelope nu doar ca vor imbunatati capacitatile vehiculului propriu, dar ele vor permite, de asemenea, sa se economiseasca o multime de bani. In comparatie cu alte tipuri de cauciucuri, cele de vara par sa aiba o valoare mai buna decat celelalte, atunci cand vine vorba de raportul calitate-pret.

Cazuri sfasietoare in care a fost invocat dreptul de a muri

Chantal Sebire. Chantal Sebire era o profesoara iesita la pensie si o mama a trei copii, cu totii locuind in Plombieres-les-Dijon, Franta. In 2000, a fost diagnosticata cu esthesioneuroblastomie, o forma rara de cancer care ataca in special cavitatea nazala. Cancerul se raspandeste pe toata fata, desfigurand victimele. Le lasa fara vedere si nu mai pot mirosi sau gusta. La final, cancerul ajunge in zona creierului si le omoara cu zile. Femeia stia ca va muri si ca nu va putea sa faca nimic in acest sens, lumea deja fugea de ea si copiii se speriau groaznic cand o vedeau. In 2005, in Franta a existat o propunere legislativa care spunea ca bolnavii in stadiu terminal pot fi asistati pentru a se sinucide in spital, insa fara a participa vreun medic la operatiunea in sine.

In 2008, femeia a incercat sa induplece autoritatile sa o lase sa se sinucida asistat, insa cererea i-a fost respinsa. Pentru ca nu a ajutat-o nimeni, femeia s-a sinucis acasa, cu medicamente luate in supradoza. Medicamentele ingerate de femeie erau folosite doar in Oregon si Belgia, Elvetia. Frank Van Den Bleeken. Frank Van Den Bleeken si-a petrecut 30 de ani din viata intr-o inchisoare belgiana. Avea un arsenal de acuzatii de atacuri si violuri si chiar o condamnare in plus pentru uciderea unei tinere de 19 ani. Dupa sapte ani petrecuti in inchisoare a fost eliberat. Pentru ca nu i-a ajuns ce a trait in inchisoare, barbatul a revenit la vechile metehne si iar a violat trei femei, printre care o fetita de 11 ani.

A fost condamnat pe viata si stia sigur ca nu va mai vedea lumina zilei. In 1996, pedeapsa cu moartea a fost interzisa in Belgia, dar in 2002 s-a legalizat eutanasierea pentru orice caz, nu numai pentru cele in care erau implicati pacienti foarte bolnavi. In 2011, Frank Van Den Bleeken a cerut dreptul de a-si lua viata. La jumatatea lunii septembrie 2014, barbatul a primit OK-ul pentru a fi eutanasiat. Pe langa el, inca 15 criminali au cerut si au primit dreptul la eutanasiere.