Tu ce asteptari ai de la un loc de munca?

Autocunosterea sau cunoasterea de sine se dezvolta odata cu varsta si cu experientele prin care trecem. Pe masura ce persoana avanseaza in varsta, dobandeste o capacitate mai mare si mai acurata de a se cunoaste pe sine. Totusi, niciodata nu vom putea afirma ca ne cunoastem pe noi insine in totalitate; cunoasterea de sine nu este un proces care se incheie odata cu adolescenta sau tineretea.

Confruntarea cu evenimente diverse poate scoate la iveala dimensiuni noi ale personalitatii, care sunt deja consolidate, insa cu care intram in contact numai in anumite contexte. Ne spun expertii. Cand suntem in cautarea unui loc de munca, prin urmare, trebuie sa ne cunoastem bine si sa stim ce vrem, nu de alta, dar se poate intampla, fie sa gasim ceea ce nu ni se potriveste si apoi sa ne complacem in situatie, sa cadem in banal si sa mergem la munca numai pentru a astepta ziua de salariu, la o munca de care ne plangem constant, fie sa acceptam ceva si sa ne amagim constant, fie sa ramanem mereu fara loc de munca pentru ca acceptam oferte care nu ne sunt potrivite. De exemplu, locuri de munca Timisoara, se pot gasi peste tot, insa trebuie sa stim noi ce vrem cu adevarat. Asteptarile pe care tinerii le au fata de primul loc de munca variaza in functie de motivatiile profesionale ale acestora, care devin in prezent din ce in ce mai concentrate in jurul nevoii de statut si de securitate financiara, pe care psihologii le includ in categoria motivatiilor «de igiena».

Sa alegi o profesie care nu se potriveste cu ceea ce esti si cu adevaratele tale dorinte este ca si cum te-ai privi intr-o oglinda care deformeaza imaginea. insa este posibil ca intr-o zi aceasta sa se sparga si sa fie nevoie sa cumperi o alta noua. Uitandu-te in ea, vei putea fie sa constati ca nu este nici o diferenta, fie ca exista discrepante intre imaginea veche si cea noua, aceasta experienta avand in unele cazuri efecte pozitive sau negative in planul imaginii de sine, si deci, al cunoasterii de sine.

Intamplari din imediata irealitate

Cand privesc mult timp un punct fix pe perete mi se intampla cateodata sa nu mai stiu nici cine sunt, nici unde ma aflu. Simt atunci lipsa identitatii mele de departe ca si cum as fi devenit, o clipa, o persoana cu totul straina. Acest personaj abstract si persoana mea reala imi disputa convingerea cu forte egale.in clipa urmatoare identitatea mea se regaseste, ca in acele vederi stereoscopice unde, cele doua imagini se separa uneori din eroare si numai cand operatorul le pune la punct, suprapunandu-le, dau deodata iluzia reliefului. Odaia imi apare atunci de o prospetime ce n-a avut-o mai inainte. Ea revine la consistenta ei anterioara iar obiectele din ea se depun la locurile lor, asa cum intr-o sticla cu apa un bulgar de pamant sfaramat, se aseaza in straturi de elemente diferite, bine definite si de culori variate. Elementele odaii se stratifica in propriul lor contur si in coloritul vechii amintiri ce o am despre ele. Senzatia de departare si singuratate in momentele cand persoana mea cotidiana s-a dizolvat in inconsistenta, e diferita de orice alte senzatii. Cand dureaza mai mult, ea devine o frica, o spaima de a nu ma putea regasi niciodata, in departare, persista din mine o siluetanesigura, inconjurata de o mare luminozitate asa cum apar unele obiecte in ceata.

Aspect mai placut pentru gradina ta cu un pavaj pe masura

Imediat dupa ce ne cumparam o casa frumoasa cu gradina, pana sa ne apucam de finisaje si de refaceri in interiorul locuintei, ne gandim la aspectul estetic al gradinii, curtii, pentru ca acestea sunt primele elemente pe care un invitat le vede pana sa intre in casa. Gradina si curtea, modul in care sunt aranjate si felul in care le percep invitatii ii pot face pe acestia sa aiba o parere buna despre tine sau ii pot alunga, le poate schimba starea de spirit.

Aleile si curtile erau mai de mult construite din beton si asfalt, insa acum se pot face aproape din orice isi doreste proprietarul. Alegerile depind mult insa de preturi pavaje, intrucat multe tipuri moderne de pavaj necesita indemanare mare si multa migala, ceea ce creste pretul final al operatiunii de pavare. Cu cat suprafata pavajului si preturi pavaje sunt mai bune, cu atat apa se va scurge prin materialul pavajului si va ajunge intr-un final in pamant. De preferat sa se cumpere pavaje din materiale poroase, permeabile, care se intretin usor, sunt ecologice si rezista in timp. Fundatia pe care se monteaza pavajele este facuta din materiale ca baza pentru drumuri, care sunt imprastiate pe toata zona de montat.

Adancimea si cantitatea de material depinde mult si de ce fel de presiune se va exercita asupra pavajului, preturi pavaje si montarea variind in functie de complexitatea lucrarii. Materialele folosite pentru pavele pot sa fie de diferite culori, cu texturi diferite, de decorare, ele intrand in aceasta retea de material imprastiat pe suprafata de montat.

Este interesant de stiut ca pavelele impermeabile sunt facute si din materiale vii, se pot imbina stiluri diferite de montare si de design. Pe zonele pavate pot sa fie ridicate apoi spatii pentru practicarea unor sporturi, locuri de joaca sau pentru animale.