Handmade-ul... un mod de a trăi

Lucrurile cele mai frumoase sunt cele simple şi naturale, probabil de aici şi trendul ascendent al handemade-ului şi conştientizarea faptului că poate fi un adevărat mod de viaţă. În realitate acest curent este traiul bunicilor noştri pe care l-am uitat iar acum începem să-l redescoperim cu surprinderea că el este mai vechi decât insăşi existenţa noastră.

Primul produs pe care l-am descoperit în această aventură a fost o pereche de cercei din fimo, un material care m-a dus din nou cu gândul către strămoşii mei căci nu este altceva decât un lut- un lut polimeric ce se modelează precum plastilina şi se usucă în cuptor. Aventura a continuat cu producerea unor bijuterii şi din alte materiale: perle, pietre semipreţiose, lemn, accesorii din argint.

Am trecut apoi la cosmetice unde am descoperit fabricarea săpunului natural. Cei care nu îndrăgesc ideea de a lucra cu soda caustică fie din teamă, fie din dificultatea procurării, fie din nevoia preciziei în reţetă, au la îndemână o alternativă elegantă şi cei drept un pic mai scumpă prin care pot achiziţiona baza şi folosi metoda:”melt&pour”.

Fiecare pas făcut în această direcţie îţi trezeşte sentimentul unicităţii, depunerii unei munci de creaţie şi plăsmuirea unui concept original. Handmade-ul este un loc al oamenilor creatori care vor să se exprime prin ceea ce fac şi care vor să-şi pună în valoare imaginaţia.

Ceea ce creează o persoană reprezintă o personalizare a viziunii ei iar acest lucru dă valoare atât obiectului creat cât şi vieţii în sine. Handemade-ul poate fi un hobby, un loc de relaxare şi detensionare, un mod de exprimare, dar mai înainte de toate el este un mod de a trăi frumos.

No comments:

Post a Comment