Inchirierea autovehiculelor in limitele contractuale

In primul rand este necesar sa se inteleaga terminologia. Desi termenul de "leasing" este folosit de multe persoane pentru a defini acest tip de contracte, “inchirierea” este de multe ori cuvantul care este utilizat pentru a exprima o durata mai scurta. De asemenea, atunci cand se utilizeaza termenul de “contract de inchiriere”, exista un sentiment de usurare pe care acest cuvant il aduce, deoarece contractul de leasing este, de obicei, bine scris, cu multe acorduri implicate.

Urmatorul lucru important pe care clientii trebuie sa il faca este sa se gandeasca pentru cat timp vor folosi masina. Din moment ce majoritatea cumparatorilor de masini pastreaza vehiculele lor un numar mai mare de ani inainte de a le schimba cu o alta masina sau de a cumpara una noua, daca doresc sa inchirieze masina pentru o perioada mai indelungata de timp, atunci mai bine ar achizitiona direct una noua. Prin cumparare, clientii stiu ca platile lor vor intra in pretul vehiculelor, in timp ce in leasing sau inchiriere, la sfarsitul termenului, nu exista nicio suma acumulata pentru platile efectuate. In plus, in cazul in care exista o sansa ca acestia ar putea avea nevoie de masina mai putin timp decat in cazul inchirierii, agentiile de profil ar percepe taxe substantiale pentru incetarea anticipata a contractului.

Clientii trebuie apoi sa calculeze kilometrajul lor preconizat pe parcursul perioadei de conducere. Acest lucru este valabil in cazul companiilor care nu ofera inchirieri masini fara limita de km, aici existand limitari cu privire la numarul de kilometri condusi in fiecare luna, cu taxe suplimentare de platit pentru fiecare kilometru in plus condus la sfarsitul duratei contractului de inchiriere. Acestea sunt doar masuri preventive care sa protejeze furnizorii si beneficiarii de astfel de servicii contra eventualelor probleme care ar putea aparea intre companie si client in timpul intelegerii scrise dintre parti.

No comments:

Post a Comment