Cum sa ai o optimizare site de calitate

Paginile web si website-urile devin din ce in ce mai mari si mai complexe cu fiecare zi care trece. Insa cand un site nu se incarca rapid, afecteaza imediat comportamentul userilor si duce la scaderea profitului si vanzarilor. Motivele pentru care un site incepe sa functioneze foarte greu si timpii de upload si download sunt foarte mari pot varia, de la o optimizare site facuta dupa reguli care numai reguli nu sunt, intelese prost sau intrepretate de amatori care nu stiu pic de SEO, pana la probleme legate de servere vechi si de memorie prea putina. Chiar si traficul prea „intens” afecteaza timpii de upload, la fel ca si navigarea, designul, imaginile, scripturile, aplicatiile.

Pentru a scapa de aceste probleme, majoritatea celor care au siteuri si le folosesc pentru afaceri apeleaza la firme specializare in optimizare site profesionala, care monitorizeaza constant performantele siteurilor, cat de repede se incarca paginile Home, cat de mult dureaza tranzitia din timpul navigarii in structura siteului sau cat de multi bani aduce fiecare pagina in parte daca e sa ne referim la conversii. Cu cat paginile web se incarca mai rapid si exista o optimizare site ca la carte, cu atat veniturile din vanzarile online vor creste si vizibilitatea afacerii va fi mai mare. Chiar si modul in care raspunde desingul siteului poate afecta performata acestuia. Vizitatorii se asteapta sa poata avea acelasi tip de experienta web atat pe dispozitivele mobile, cat si pe cele tip Desktop. Ca sa nu existe probleme cu modul de afisare al elementelor site-ului pentru fiecare tip de platforma si dispozitiv, trebuie sa testati website-ul in cat mai multe browsere, sa testati pe cat mai multe dispozitive, sa aplicati o scalare adecvata textului, imaginilor, elementelor video, flash, optimizarea flash fiind esentiala, la fel ca si cea a scripturilor cu Java.

Pentru ca optimizare site sa fie si mai calitativa va trebui sa aveti si server dedicat, un CDN-Content Delivery Network-adica mai multe servere in diferite locuri care livreaza pagini web vizitatorilor, sincronizat, iar toate textele si imaginile trebuie sa fie trecute prin programele de compresie, pentru a avea dimensiuni cat mai mici si a fi incarcate rapid de server. Per total, o curatenie pe site facuta saptamanal sau lunar va asigura trafic mai bun si vanzari mai mari, dar si mai multi vizitatori.

No comments:

Post a Comment