Masina de spalat ideala pentru familii cu copii

Spalarea articolelor de imbracaminte si a lenjeriei pentru copii in masina de spalat este un proces care economiseste timp foarte pretios pentru mamici si ar fi astazi aproape incredibil sa mai vedem mame care spala la lighean scutece si paturici pentru cei mici. Tehnologia moderna a facut ca variata gama de masini de spalat existenta pe piata sa vina in intampinarea necesitatilor familiilor cu copii, iar producatorii sa gandeasca programe special destinate acestora.

E drept ca pretul unui astfel de electrocasnic poate fi mai ridicat, tocmai datorita tendintei producatorilor de a specula grija parintilor pentru a face perfect tot ce tine de cresterea si siguranta celor mici. Insa chiar si acolo unde bugetul nu permite achizitionarea de masini foarte performante, exista variante de electrocasnice standard care pot fi ideale pentru familii cu copii. Aveti nevoie de masini cu programe lungi de spalare si chiar cu prespalare, pentru lenjerie si haine foarte murdare, cu pete de noroi, spre exemplu, sau de mancare (se stie ca marul si morcovul sunt dusmani de temut). Atentie la capacitatea de incarcare a masinii.

Pentru ca este vorba despre hainute pentru copii, veti fi tentati sa introduceti mai multe hainute decat normal in cuva, insa exista riscul ca supraincarcarea sa impiedice curatarea perfecta a acestora. Evitati masinile care spala doar cu apa rece, pentru ca anumite pete nu ies sub nicio forma la spalarea la temperaturi mici, nici chiar cu detergenti speciali adaugati. Pe de alta parte, detergentii pudra (cel mai frecvent folositi) au nevoie de apa calda pentru dizolvare completa. In plus, din punct de vedere al eficientei antibacteriene, apa fierbinte este ideala, mai ales pentru scutece si lenjerii de pat. Programele de spalare baby, disponibile la anumite modele de masini, pot scoate pete si la temperaturi de 40 de grade, mentinand astfel intacta calitatea tesaturilor. In cazul in care folositi paturici din lana, veti avea nevoie de programe speciale de spalare, la fel ca si de programe pentru bumbac, pentru majoritatea hainutelor. Mai tarziu, odata ce copilul creste, veti descoperi ca printre cele mai folosite programe va fi cel pentru incaltaminte sport.

Functia de extra-clatire este si ea importanta, mai ales daca folositi si balsam la spalare, care poate fi un iritant pentru pielea copilului. La capitolul zgomot si siguranta, masina ideala pentru copii va fi aceea cat mai silentioasa, mai ales la centrifugare, si neaparat masina cu dispozitiv de blocare a usii.

No comments:

Post a Comment