Cum sa alegi mobila pentru camere copiilor astfel incat sa le creezi o atmosfera calda si primitoare?

Camera copilului tau este un spatiu in care micutul isi gaseste mereu surse de inspiratie si se poate desfasura in voie, se poate juca, poate invata, poate face ce vrea el. Pentru ca isi petrece mare parte din timpul in care e acasa in aceasta camera, dormitorul sau trebuie amenajat in asa fel incat sa fie cat mai interactiv, sa fie organizat si sa-l atraga pe cel mic, sa-i dea ocazia sa isi puna imaginatia la incercare.

Un rol foarte important in amenajarea dormitorului micutului il joaca mobila camere copii. In functie de alegerea facuta copilul poate sa stea cat e ziua de lunga in camera lui si sa ii placa la nebunie orice activitate se intampla acolo sau poate sa fuga de aceasta camera. Mobila pentru camera copilului trebuie sa fie in culori vesele, sa nu aiba colturi periculoase, finisaje de slaba calitate, sa fie decorata cu animalute, desene animate, desene abstracte care sa insemne ceva pentru copil. Ideea este ca mobila camere copii sa fie cat mai creativ decorata ca sa-l atraga pe cel mic si sa-l ajute si sa invete cate ceva. De exemplu puteti lua mobila tip dressing cu usa transformata in tabla de scris. Si pentru ca la varste mici copiii au tendinta sa fie cam dezorganizati e bine sa luati mobila cu cat mai multe cutioare, sertare, care sa transforme adunarea jucariilor sau a lucrusoarelor intr-o activitate foarte distractiva. In centrul camerei ar trebui sa fie mereu un loc gol pentru joaca, delimitat cu un covor si mobilier modular, usor de reconfigurat in diverse aranjamente, potrivite pentru fiecare tip de camera.

Daca sunt mai multi copii e bine sa aveti paturi suprapuse si mobilier separat pentru fiecare dintre ei, mai ales daca sunt fetite. La Deltastudio gasiti cele mai bune idei de amenajare camere copii si mobilier potrivit pentru orice varsta, practic si modern. Aici puteti gasi mobilier, corpuri iluminat, idei de amenajare a unor dormitoare cat mai elegante si mai utile pentru cei mici.

No comments:

Post a Comment