Aplicarea tencuielii pentru o rezistenta de durata

Amenajarile interioare au inceput sa capate tot mai multa popularitate, pe masura ce proprietarii au posibilitatea financiara si doresc sa isi decoreze locuintele in diferite stiluri, conform preferintelor individuale. Tencuiala structurata poate fi uneori dificil de aplicat de catre nespecialisti, acest lucru limitand posibilitatile de design interior, odata ce sunteti decisi pentru o schimbare.

Netezirea tencuielii reprezinta cel mai bun mod de pregatire a suprafetei de lucru. Se inlatura micile denivelari prezente pe perete cu un smirghel avand o granulatie intre 80 si 100. Pe parcurs, presiunea necesara pentru nivelarea varfurilor variaza, asa ca se incepe cu o atingere usoara si se creste aderenta, daca este necesar.

Apoi, micile fisuri in pereti sunt acoperite cu gips si se slefuiesc marginile. Fisurile slab reparate se vor deschide ulterior si vor fi dificil de refacut, dupa ce se aplica tencuiala structurata. Umpleti fisurile cu chit si puneti banda adeziva pe deasupra, pentru a elimina orice posibilitate de reaparitie a problemelor.

Pregatiti tencuiala, tinand cont in acelasi timp ca unii specialisti prefera sa foloseasca un amestec mai subtire pentru primul strat, datorita faptului ca se usuca mai repede si adera rapid. Daca utilizati un pre-amestec, turnati-l cu grija in recipient, iar compusul rezultat trebuie sa fie amestecat conform instructiunilor de pe ambalaj, pastrand o atentie deosebita pentru consistenta acestuia. Un amestec gresit pregatit va adauga timp nedorit la operatiunea finala, si poate necesita chiar repetarea lucrarii.

Tencuiala structurata se intinde cu o unealta destul de mare, incat sa poata acoperi eficient si in timp util suprafata totala. Incepeti cu partea de sus a peretelui, aplicand amestecul cu o miscare fluida si derulati-l in straturi orizontale paralele. Dupa ce acoperiti intregul perete cu un strat subtire de tencuiala, lasati-l sa se usuce complet, dupa care repetati operatiunea.

No comments:

Post a Comment