Multe dintre boilerele cu acumulare nou aparute pe piata au la baza principiul „tank in tank”. Desi te infioara la inceput, denumirea si conceptul din spatele ei sunt simple: apa se incalzeste intr-un balon din otel inoxidabil plasat in interiorul boilerului.
Un boiler tank in tank are avantajul puterii ridicate si reincalzirii apei pentru spalat in foarte putin timp in comparatie cu un boiler cu acumulare. Suprafata de transfer termic a unui boiler tank in tank este mult mai mare, apa este incalzita uniform iar calcarul este aproape inexistent pentru ca balonul din otel se contracta din cauza presiunii. Numele „tank in tank” a aparut in SUA, prin anii 1980, atunci cand producatorii si cei care comercializau acest tip de boiler tank in tank nu au putut sa incadreze noile tehnologii nici in categoria acumulatoare cu serpentina, dar nici in acumulatoare cu pereti dubli. Boilerele cu pereti dubli sunt mai putin eficiente decat un boiler tank in tank pentru ca au in partea inferioara o suprafata neilcalzita.
Tehnolgia „tank in tank” folosita la construirea unui boiler tank in tank implica doua rezervoare-unul interior-balonul despre care am amintit anterior-si unul exterior, in care este fluidul pentru incalzire. Principiul „tank in tank” isi gaseste aplicabilitatea atat retelele urbane de incalzire, cat si la pompele de caldura, de pilda.
Boilerele solare tank in tank sunt poate cele mai bune si mai fiabile. Intocmai ca o oala care o lasi la soare iar apa din ea se incalzeste, boilerele solare tank in tank incalzesc apa dupa aceeasi metoda.
Energia solara e gratuita, facturile sunt mai mici, apa se incalzeste rapid iar cantitatile disponibile pentru spalat sau menaj sunt sensibil mai mari. In plus, mediul este protejat, emisiile nocive disparand complet.
O gama diversa de boilere de toate tipurile pot fi cumparate de pe shop-einstal.ro, acolo unde sunteti invitati sa descoperiti cele mai bune instalatii si aparate de incalzire pentru locuinta dvs.
No comments:
Post a Comment