Pacaleste-ti copilul sa se imbrace cum vrei tu

In cazul in care copilul tau a devenit brusc interesat de garderoba sa, felicitari! Este un semn ca a crescut. Prescolarii sunt adesea intr-o etapa in care incearca sa isi afirme independenta si limitele de incercare. Notiunea de imbracaminte ofera oportunitatea de a pune ambele lucruri in practica, dar asta nu inseamna ca in fiecare dimineata trebuie sa existe o confruntare cu cel mic, din acest punct de vedere.

Asadar, daca pustiul tau stramba din nas cand trebuie sa fie imbracat, poti incerca careva mici trucuri:

Lasa-l sa aleaga Cei mai multi dintre copiii de 3-4 ani vor sa aiba un cuvant de spus, luand controlul ori de cate ori au ocazia. Asadar, ofera-i copilului o multime de optiuni pentru lucruri mici, care nu conteaza pentru tine. De exemplu, poti intreba: Ai purta mai degraba pulover albastru sau rosu? Avand un cuvant de spus, il va face mai putin pretentios.

Permite-i sa aleaga Nu-i place lana? Nu poate sta in maiouri prea stramte? Cu siguranta copilul tau are propria personalitate. Incearca sa fii flexibil in legatura cu preferintele lui. Este bine sa se evite lucrurile care nu ii plac copilului. Aceasta arata ca ii respecti opinia si esti atent la nevoile lui. Daca fetita ta vrea sa poarte rochii in fiecare zi - ei bine, de ce nu? Daca esti ingrijorat ca i-ar putea fi frig, gandeste-te ca poti oricand sa adaugi niste jambiere calde sau niste bluze copii ieftine pe dedesubt.

Planifica din timp Copiilor le place sa se uite la fotografiile cu ei insisi. Foloseste acest avantaj pentru a a face un ghid cu imagini pas-cu-pas ale activitatilor copilului tau. Asadar, dupa trezitul de dimineata urmeaza imbracatul, spalatul pe dinti si micul dejun. Stabileste ordinea asta in fiecare zi, astfel incat sa devina o rutina si ataseaza fotografiile pe birou. Dupa o perioada de timp va uita ca trebuie sa aleaga si va incepe sa se imbrace din inertie. Atunci, poti incepe sa ii alegi hainutele si cu o noapte inainte.

No comments:

Post a Comment