Serviciile de contabilitate pentru un SRL

In zilele noastre, tot mai multi oameni se gandesc la demararea unei afaceri proprii si, indiferent de forma juridica aleasa, fie ca este vorba de un SRL, de o intreprindere individuala sau de un PFA, serviciile unei firme de contabilitate vor fi intotdeauna necesare. In cazul firmelor mici, aceste servicii se pot rezuma la niste activitati de baza, dar in cazul firmelor mai mari sau al companiilor multinationale, este nevoie de o gama completa si complexa de servicii de contabilitate, asigurate de catre o echipa bine pregatita si cu experienta.

In ce consta evidenta contabila in cazul SRL-urilor?

Alcatuirea documentelor necesare. Una din principalele responabilitati ale unei firme de contabilitate sunt actele si documentele necesare oricarui demers in cadrul unei firme. Astfel, va fi nevoie de preluarea documentelor primare de la client si inregistrarea accestora in ordine cronologica si in conformitate cu legislatia in vigoare.

Inregistrarea materiei prime si a productiei. Acest tip de servicii este necesar in multe domenii de activitate ale diverselor firme de tip SRL. O firma de contabilitate va oferi servicii de inregistrare a materiilor prime si a materialelor consumabile, de  inregistrarea productiei obtinute sau a productiei in curs si de inregistrare a obiectelor de inventar. De asemenea vor trebui inregistrate si ambalajele returnabile sau consumabilele.

Cheltuielile si imprumuturile. Un alt tip de servicii esentiale functionarii optime a unui SRL consta in inregistrarea cheltuielilor in avans, a duratei de amortizare si in inregistrarea mijloacelor fixe si a amortizarii lunare. Totodata, va trebui tinuta o evidenta a leasing-urilor financiare sau operationale si a imprumuturilor si garantiilor. Si sa nu uitam inregistrarea avansurilor primite sau platite precum si a celor facturate sau incasate.

Verificarea conditiilor de desfasurare a unei operatiuni. O firma de contabilitate profesionista va avea intotdeauna in vedere verificarea conditiilor necesare pentru a realiza operatiile de achizitii si livrari intracomunitare de bunuri si servicii, si se va preocupa de inregistrarea acestora in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare. In ceea ce priveste importurile si exporturile, este esentiala verificarea conditiilor necesare realizarii unor astfel de operatiuni.

Alte servicii necesare pentru un SRL. Din gama de servicii pe care le poate oferi un expert in contabilitate, merite mentionate: inchiderea veniturilor, a cheltuielilor si calculul trimestrial al impozitului pe profit, inchiderea TVA si stabilirea sumelor de plata sau de recuperat sau verificarea depasirii pragului de TVA pentru neplatitori si a pragului pentru platitorii trimestriali. Va fi nevoie, de asemenea, si de o verificare periodica a fiselor de platitor si de reglarea acestora daca este cazul.

Pentru a beneficia de cele mai bune servicii de contabilitate pentru SRL-ul tau, apeleaza cu incredere la echipa Expert-Contabila.ro. Indiferent de forma juridica, fie ca este vorba de un SRL, PFA sau ONG, Expert-Contabila.ro pune la dispozitia clientilor toata gama de servicii contabile, precum si servicii de asistenta manageriala si raportari in diverse formate.

No comments:

Post a Comment