Cum alegi cele mai sigure masute de infasat pentru acasa?

Primele luni de viata sunt cruciale pentru sanatatea micutului tau si pentru dezvoltarea lui normala. Igiena este pe primul loc in tot acest timp, cu atat mai mult cu cat orice infectie poate sa ii provoace copilului reactii adverse si chiar boli grave. Schimbatul copilului o data la trei ore, spalarea lui si imbracatul sau dezbracatul de multe ori pe zi se pot dovedi complicate daca nu aveti masute de infasat pentru acasa. Spre deosebire de alte accesorii pentru micutul tau, masa de infasat trebuie aleasa cu multa grija pentru a fi simplu de utilizat si cat mai comoda pentru corpul copilului.

Pe piata sunt foarte multe modele de astfel de masute, cu dimensiuni si culori, forme diferite, asa ca trebuie sa alegi cu mare atentie pentru a nu te chinui si mai tare la ingrijitul micutului. E bine sa iei o masa pentru infasat care sa se potriveasca inaltimii tale, sa poti sa schimbi copilul fara sa fii nevoita sa stai in pozitii incomode. Nasterea naturala sau cezariana pot sa lase in urma dureri de spate, din acest motiv mesele inalte fiind cele mai bune pentru ca nu necesita aplecarea la schimbarea copilului. Masa nu trebuie sa fie prea mare intrucat se va aseza langa patut, pentru ca schimbatul si imbaiatul sa se faca fara deplasarea acestuia pe distante mari, dintr-o parte a camerei in alta. Ca sa nu ai suprize si accidente nedorite trebuie sa verifici din ce material e facuta masa, sa fie cat mai solida si cat mai stabila, indiferent ca e din plastic sau lemn. Cand bebelusul este asezat in ea, masa pentru infasat trebuie sa fie fixa si sa nu reactioneze la miscarile necontrolate ale celui mic.

Foarte important este ca masa sa aiba si suruburi sau cuie ascunse, sa nu fie in zona in care se pune copilul, dar si un blat solid, cu saltea detasabila din PVC moale, usor de spalat si curatat. In caz ca masa nu are asa ceva, trebuie puse servetele speciale sau paturi speciale absorbante pentru momentul in care micutul e schimbat. Unele mese de infasat se sprijina pe laturile mai mari ale patului, altele sunt tip comoda, cu dulapuri si sertarea, rafturi pentru haine, scutece sau paturici.

No comments:

Post a Comment