Cum sa gasesti cele mai bune Preturi la certificate energetice?

Certificatele energetice au devenit obligatorii pentru cei care vor sa vanda sau sa inchirieze. Desi se obtin usor si nu e nevoie de prea multe acte pentru intocmirea lor, preturile pot varia in functie de suprafata locuintei, dar mai ales de cel care executa auditul energetic. Daca la inceput erau putini cei care eliberau certificatele, acum sunt foarte multi auditori energetici autorizati, asa ca preturile sunt si ele diferite. Diferenta poate rezulta din timpul de eliberare, mai rapid in cazul unora, de tariful stabilit de fiecare auditor in raport cu niste criterii proprii. Pentru a va asigura ca veti gasi preturi pentru certificate energetice cat mai bune, este bine sa cautati cu atentie cea mai buna oferta.

Cautarea e simplu de realizat online, economisiti timp si bani, toti auditorii energetici au site-uri de prezentare cu toate informatiile necesare, puteti intreba orice neclaritate aveti. Pe energoauditor aveti la dispozitie o serie de Preturi de certificate energetice care pornesc de la 130 de ron, eliberarea lor are loc in maxim 24 de ore, sunt listate si actele necesare pentru intocmirea certificatelor. Documentele necesare pentru eliberarea certificatului sunt, conform site-ului, releveul apartamentului sau al casei, planul de incadrare in zona, informatii despre anul construirii locuintei si lista imbunatatirilor efectuate pana in prezent. Preturile disponibile pe site sunt valabile pentru Bucuresti si Ilfov, pot varia in functie de complexitatea apartamentului, la apartamente de 2 camere pornesc de la 150 ron, ajungand pana la 170 ron pentru 4 camere.

Pentru case si vile cu suprafete construite sub 100 m2, pretul porneste de la 300 ron, iar daca suprafata e mai mare de 100 m2, pretul final se negociaza. Cladirile beneficiaza de un tarif de 0.2-0.8 euro pe metru patrat construit pentru eliberarea certificatului energetic. Valabilitatea certificatului energetic este de 10 ani, orice modificare facuta la izolarea termica, care mareste eficienta energetica a locuintei va duce la intocmirea unui noi certificat energetic.

No comments:

Post a Comment