Gaurile pentru termopan – esentiale pentru durata

Poate ca nu toata lumea stie dar tamplaria de termopan are nevoie de un sistem de drenaj, adica de niste gauri special facute, pentru ca apa care ar putea uneori patrunde prin garniture sa fie eliminata. Un alt motiv pentru care este necesara existenta acestor orificii este si cel de ventilare, deoarece, atunci cand geamul este expus la temperaturi ridicate, aerul se dilata si se creeaza o anumita presiune. Aceste gauri se pot infunda si se poate ajunge la aparitia picaturilor de apa, uneori ele fiind acoperite din neatentie, de lucrarile de finisare care au loc intr-o locuinta. Si apoi putem ajunge mult mai repede la reparatii termopane din PVC.

Astfel de probleme apar si acolo unde proprietarii au incercat sa-si curete singuri aceste gauri sau au improvizat un gen de instalatie. In cazul in care gaurile sunt infundate, apa provenita din ploi nu se mai scurge, ci se acumuleaza. Acest lucru se poate intampla si atunci cand, in exteriorul tamplariei, aceste orificii dispuse peste nivelul pervazului, nu mai au acele capace cu care sunt protejate, din cauza unei furtuni sau a unui vant puternic. Apa poate patrunde prin ele, mai ales daca ploaia bate direct in geam. Situatia este oricum remediabila. Poti rezolva problema cu aceste gauri de scurgere de la termopan intr-un mod profesionalist cu reparatiitermopanepvc.ro. Desigur, problemele cu apa provenita de la ploaie pot avea si alte cauze, cum ar fi un mod defectuos de inchidere a geamurilor sau deteriorarea garniturilor.

In acest caz, trebuie verificata etanseitatea lor, prin diferite metode, insa, pentru a avea o siguranta in diagnosticarea cu exactitate a problemei, trebuie sa apelati la o firma specializata in detectarea cauzelor acestor neajunsuri si in gasirea solutiilor perfecte pentru a le remedia. Se pot astfel inlocui garniturile degradate sau se poate face operatia de reglaj termopane, in functie de fiecare caz in parte.

No comments:

Post a Comment