Garsoniera sau apartament cu doua camere? In ce sa investim?

Cand esti tanar si mai ai si o familie care tinde sa se faca din ce in ce mai numeroasa trebuie sa te gandesti foarte bine la ce alegeri faci, mai ales in privinta locuintei. Locuintele costa destul de scump, se gasesc greu unele bune, nu de putine ori esti nevoit sa te muti asa ca trebuie sa fie si usor de revandut. Variantele clasice pe care le are orice client sunt garsoniera sau apartamentul cu doua camere.

Garsoniera este avantajoasa pentru ca ai spatiu mic de intretinut, se poate face curatenie rapid, ai cam tot ce ai nevoie daca locuiesti singur, poti sa faci modificari simplu, o eventuala izolatie sau geamuri si usi termopan te costa foarte putin. Daca insa vrei sa iti intemeiezi o familie garsoniera nu te va ajuta prea mult si va fi foarte incomoda cand apare si un bebe. Pe de alta parte daca discutam despre apartamente noi 2 camere lucrurile stau mult mai bine, ai compartimentare mai buna, spatiu mai mare, copiii se pot juca in voie unde vor ei, ai loc pentru mobila si pentru diverse modificari. In apartamentele cu doua camere poti sa iti aranjezi lucrurile cum doresti, ai loc sa te misti prin casa, balcoanele sunt mai mari, ai poate si terasa, blocurile in care sunt amplasate apartamente noi 2 camere sunt in zone bune si cu verdeata, cu spatii verzi unde te poti relaxa, finisajele si dotarile din interior sunt mai bune si mai eficiente decat la garsoniere.

Garsonierele sunt investitie de viitor doar daca vrei sa inchiriezi sau sa locuiesti singur, apartamentele cu doua camere pot fi si sedii de afaceri sau sedii sociale excelente, sunt bune pentru familii la inceput de drum cu unul sau doi copii. Preturile la garsoniere incep sa fie cam la acelasi nivel cu cel al unor apartamente cu doua camere fara pretentii, asa ca investitia initiala nu este asa de mare, dar poate sa faca diferenta spatiul pe care il ai la dispozitie si calitatea lucrarilor si a proiectarii.

No comments:

Post a Comment