O vacanta in Bulgaria

Una dintre tarile vecine, la Sud de Romania, care merita, cu siguranta, sa fie vizitata, este Bulgaria. Datorita imperiilor bulgare si a dominatiei otomane, aceasta tara cuprinde cladiri ce au o arhitectura deosebita si un aspect impunator.
Cu o economie care se afla in crestere, Bulgaria s-a axat, in mare parte, pe turism, exploatand, astfel, la maximum obiectivele importante si iesirea la Marea Neagra. Mai mult decat atat, turismul a crescut si in zonele de munte, cum ar fi in Muntii Rodopi si Muntii Balcani, acestia din urma strabatand partea centrala a tarii.
Unul dintrele obiectivele turistice des vizitate de catre turisti este reprezentat de Calaretul Madara. Aceasta este o piatra cioplita in Platoul Madara, undeva in secolul al VIII-lea, si se afla in Nord-Estul Bulgariei, la Est de orasul Shumen. Aceasta sculptura are o inaltime de 23 de metri si este crezut ca are origini grecesti, datorita inscriptiilor medievale ce apartin acestei culturi. Un alt obiectiv turistic este Biserica Boyana. Aceasta este una ortodoxa si a fost construita intre secolele X si XI, fiind, astfel, printre cele mai vechi de acest gen din Europa. Acest monument istoric se afla in apropierea capitalei, Sofia, si este una dintre cele mai vizitate biserici din Estul Europei.
Majoritatea turistilor care vor vizita Bulgaria in 2013 vor ramane inmarmuriti de faptul ca exista o multitudine de obiective turistice, unele dintre ele fiind unice in Europa, din punctul de vedere al consolidarii lor. De exemplu, cele mai bine conservate morminte din Europa se afla in Bulgaria, acestea fiind, de asemeni, printre cele mai vechi. Mormintele trace, descoperite langa orasul Kazanlak si Sveshtari, au fost construite in secolul al IX-lea i.Hr., respectiv secolul al III-lea i.Hr. Mai mult decat atat, daca veti ajunge in orasul Rousse, veti putea vizita, in mijlocul muntilor, un grup de biserici, manastiri si capele, care au fost construite in epoca medievala, mai exact la inceputul secolului al XIII-lea.
Desi, la prima vedere, Bulgaria pare o tara care nu are prea multe de oferit, aceasta este, de fapt, una dintre cele mai importante, din punct de vedere istoric, din Europa. De exemplu, Statul Bulgar a reconsolidat unul dintre cele mai vechi lacasuri de pe acest Continent, si anume Nesebar. Aceasta asezare traca are o vechime de peste 2 milenii, si anume din secolul al VI-lea i.Hr. Abundenta de cladiri istorice fac ca acest loc sa fie vizitat de multi turisti, in fiecare an, acestia indragostindu-se pe loc dupa experienta pe care au avut-o.
Asadar, Bulgaria poate satisfasce orice tip de turist, aceasta tara oferind plaje moderne, hoteluri renovate sau nou construite, zone muntoase si cladiri foarte vechi, care au rezistat la testul timpului. Fie ca doriti o vacanta in care sa va relaxati pe plaja sau sa admirati peisajele si arhitectura deosebita, Bulgaria este o tara care nu trebuie ratata.

No comments:

Post a Comment