Era tehnologiei

Calculatoare, telefoane inteligente, tablete, Iphon-uri, I-Paduri, si alte trebusoare inteligente. Toate astea exista azi, si spre satisfactia noastra ne place sa le folosim. E foarte fain sa ai un telefon inteligent, pentru ca, nu-i asa, daca mergi la munte, nu trebuie sa-ti iei si camera foto cu tine. O ai deja incorporata in telefon. Laptopuri, exista. Demult. Calculatoare exista. Demult. La fel si restul. Insa, azi, toata aceasta tehnologie ne-a acaparat. Parca nu mai stim sa ne bucuram de nimic altceva decat de telefoane, internet, calculatoare si atata. Nu mai vad copiii iesind la aer curat. Sau si daca ies afara sunt cu ochii indreptati catre telefon.

La scoala, citeam carti. Din alea adevarate cu file. Cred ca tinerii din ziua de azi, nici nu mai stiu cum arata o carte. Citesc carti electronice, pe tableta. Si normal. Atunci castiga si firmele producatoare de ochelari. Fiindca se stie ca daca stai mult in fata calculatorului, ochii tai se strica. Dar cui ii pasa. Se pare ca e mai important sa stam cu cohii lipiti de un monitor, decat sa ne bucuram de sanatatea noastra.

Mai nou am vazut ca aceasta tehnologie poate fi lejer introdusa si in casele noastre. Prin telefon, normal. Adica, iti cumperi un telefon performant, si toate aparatele din casa sunt conectate la el. Drept urmare, nu trebuie sa te mai ridici din pat, ca sa-ti opresti TV-ul, masina de spalat sau aragazul. Cu o singura apasare pe telefon se pot face toate astea. Frumos, nu-i asa? Mie mi se pare ca tot ceea ce s-a prevazut in trecut, se indeplineste azi. Pai nu cred ca voi nu v-ati gandit la o telecomanda, care sa faca tot. Voi doar sa stai in pat si sa o butonati. Si iata ca nu suntem departe de asa ceva.

No comments:

Post a Comment