Tu ce asteptari ai de la un loc de munca?

Autocunosterea sau cunoasterea de sine se dezvolta odata cu varsta si cu experientele prin care trecem. Pe masura ce persoana avanseaza in varsta, dobandeste o capacitate mai mare si mai acurata de a se cunoaste pe sine. Totusi, niciodata nu vom putea afirma ca ne cunoastem pe noi insine in totalitate; cunoasterea de sine nu este un proces care se incheie odata cu adolescenta sau tineretea.

Confruntarea cu evenimente diverse poate scoate la iveala dimensiuni noi ale personalitatii, care sunt deja consolidate, insa cu care intram in contact numai in anumite contexte. Ne spun expertii. Cand suntem in cautarea unui loc de munca, prin urmare, trebuie sa ne cunoastem bine si sa stim ce vrem, nu de alta, dar se poate intampla, fie sa gasim ceea ce nu ni se potriveste si apoi sa ne complacem in situatie, sa cadem in banal si sa mergem la munca numai pentru a astepta ziua de salariu, la o munca de care ne plangem constant, fie sa acceptam ceva si sa ne amagim constant, fie sa ramanem mereu fara loc de munca pentru ca acceptam oferte care nu ne sunt potrivite. De exemplu, locuri de munca Timisoara, se pot gasi peste tot, insa trebuie sa stim noi ce vrem cu adevarat. Asteptarile pe care tinerii le au fata de primul loc de munca variaza in functie de motivatiile profesionale ale acestora, care devin in prezent din ce in ce mai concentrate in jurul nevoii de statut si de securitate financiara, pe care psihologii le includ in categoria motivatiilor «de igiena».

Sa alegi o profesie care nu se potriveste cu ceea ce esti si cu adevaratele tale dorinte este ca si cum te-ai privi intr-o oglinda care deformeaza imaginea. insa este posibil ca intr-o zi aceasta sa se sparga si sa fie nevoie sa cumperi o alta noua. Uitandu-te in ea, vei putea fie sa constati ca nu este nici o diferenta, fie ca exista discrepante intre imaginea veche si cea noua, aceasta experienta avand in unele cazuri efecte pozitive sau negative in planul imaginii de sine, si deci, al cunoasterii de sine.

No comments:

Post a Comment