Aspect mai placut pentru gradina ta cu un pavaj pe masura

Imediat dupa ce ne cumparam o casa frumoasa cu gradina, pana sa ne apucam de finisaje si de refaceri in interiorul locuintei, ne gandim la aspectul estetic al gradinii, curtii, pentru ca acestea sunt primele elemente pe care un invitat le vede pana sa intre in casa. Gradina si curtea, modul in care sunt aranjate si felul in care le percep invitatii ii pot face pe acestia sa aiba o parere buna despre tine sau ii pot alunga, le poate schimba starea de spirit.

Aleile si curtile erau mai de mult construite din beton si asfalt, insa acum se pot face aproape din orice isi doreste proprietarul. Alegerile depind mult insa de preturi pavaje, intrucat multe tipuri moderne de pavaj necesita indemanare mare si multa migala, ceea ce creste pretul final al operatiunii de pavare. Cu cat suprafata pavajului si preturi pavaje sunt mai bune, cu atat apa se va scurge prin materialul pavajului si va ajunge intr-un final in pamant. De preferat sa se cumpere pavaje din materiale poroase, permeabile, care se intretin usor, sunt ecologice si rezista in timp. Fundatia pe care se monteaza pavajele este facuta din materiale ca baza pentru drumuri, care sunt imprastiate pe toata zona de montat.

Adancimea si cantitatea de material depinde mult si de ce fel de presiune se va exercita asupra pavajului, preturi pavaje si montarea variind in functie de complexitatea lucrarii. Materialele folosite pentru pavele pot sa fie de diferite culori, cu texturi diferite, de decorare, ele intrand in aceasta retea de material imprastiat pe suprafata de montat.

Este interesant de stiut ca pavelele impermeabile sunt facute si din materiale vii, se pot imbina stiluri diferite de montare si de design. Pe zonele pavate pot sa fie ridicate apoi spatii pentru practicarea unor sporturi, locuri de joaca sau pentru animale.

No comments:

Post a Comment