Sistemul de alarma la incendiu poate salva vieti

Stim cu totii din pacate cat de grava poate ajunge situatia in cazul unui incendiu, stim ca putem sa pierdem in cateva minute totul si mai presus de orice stim ca se pot pierde vieti omenesti. Cat de simplu ar fi sa prevenim toate acestea nu numai printr-o instalatie electrica corect efectuata si printr-un comportament preventiv, ci si printr-un sistem de alarma la incendiu? Un astfel de sistem care ofera la timp semnale sonore si vizuale de alerta, nu este nici costisitor si nici o raritate, il poate instala fara probleme un specialist in domeniu, cata vreme dispune de materialele necesare.

Un sistem de alarma pentru incendiu cuprinde cablu de incendiu – o optiune foarte folosita fiind tipul de cablu JYSTY 1x2x0.8, centrala, detectori de fum (care pot fi dupa preferinta optici, cu ionizare sau tip bariera cu infrarosu), detectori de flacara, detectori de temperatura, sirene, semnalizatoare optice, butoane de avertizare manuala. Exista de asemenea si sisteme care pot include, de pilda, detectoare de substante periculoase, emulatoare si alte componente. Cablurile Jysty, care asigura functionarea buna a unui astfel de sistem si leaga intre ele toate elementele mai sus mentionate, sunt realizate din 2 fire de cupru masiv acoperite de staniu (conductori), folie PVC, ecran folie laminata de aluminiu (care protejeaza impotriva interferentelor electromagnetice) si manta ignifuga de culoare rosie.

Exista, insa, si cabluri JYSTY de culoare potocalie, care au rezistenta la propagarea flacarii. Ele pot rezista la temperaturi de lucru de -30 pana la +80 de grade Celsius. Diametrul cel mai folosit este cel de 0.8 mm dar se foloseste si cel de 0.6 mm. Acest tip de cablu, foarte folosit in comunicatii interne, pentru transmitererea de semnale analogice si digitale, pot fi folosite, de asemenea, si pentru instalatii de telefonie, drept cabluri de legatura, dar si pentru sisteme de control acces.

No comments:

Post a Comment