Cumpara un dezumidificator de aer si scapa de umiditatea excesiva din locuinta

Moda montarii de termopane si a izolarii cu polistiren, interior si exterior, sau cu rigips, interior, a adus o mare problema in casele tuturor, indiferent ca stam la bloc sau la case: umezeala excesiva. De regula, umezeala apare mai ales in baie sau in bucatarie, ori in balcon, insa dupa montarea termopanelor poate aparea oriunde. Factorii care determina aparitia ei sunt mai multi si poti fi diferiti de la o locuinta la alta. Vorbim de tipul de materiale folosite la construirea peretilor, la gradul lor de porozitate, la izolare si la numarul de membri din familie, la aparatele care sunt in camere.

Umezeala excesiva le poate face rau micutilor, poate favoriza aparitia mucegaiului, microbilor, ne poate imbolnavi foarte usor. De aceea specialistii recomanda achizitionarea unui dezumidificator de aer profesional, solutia cea mai buna pentru un aer sanatos, fara alergeni, proaspat si curat. Cele mai multe dezumidificatoare au nivel scazut de zgomot, sunt compacte, nu ocupa loc mult, au randament foarte bun pe termen mediu si lung. Zgomotul redus este dat de calitatea materialelor din care este fabricat un dezumidificator de aer, aerul este distribuit optim gratie functiei Swing, timerul cu programare la minut asigura disparitia umezelii din camerele mari foarte rapid. Dezumidificatoarele se pot monta in incaperi unde e foarte mare umezeala, la subsol, in uscatorii, in bucatarii, au higrostate cu ajutorul carora puteti set gradul de umiditate dorit in fiecare camera.

Umiditatea este afisata pe ecranul cu LED, timer-ul asigura pornirea si oprirea la mintu pe o perioada de cel mult 24 de ore. Cand rezervorul este gol modul auto opreste automat unitatea si reduce consumul de energie. Vitezele diferite pot sa ajute sa eliminarea mai lenta sau mai rapida a umezelii din incaperi, in timp ce modul de noapte opreste led-urile atunci cand aparatul continua sa functioneze si pe timp de noapte.

Sotii-spirite

Oamenii din triburile Baule de pe Coasta de Fildes cred ca fiecare are un sot sau sotie spirit cu care s-au casatorit pana sa se nasca. Sunt numite blolo bian si blolo bla, casatoriile intre pamanteni fiind de multe ori blamate daca spiritele o cer. O reprezentarea sculptata in lemn indica ce fel va arata sau va fi sotul sau sotia spirit, aceasta e pus in altar dupa ce tratata si unsa cu uleiuri, adorata. Doar asa se poate multumi spiritul. Unii antropologi vad in aceasta practica un fel de externalizare a trasaturilor de personalitate pe care le cauta orice la sexul opus. Comunicarea cu spiritele se face doar in somn, iar spiritele sunt undeva intre cele doua lumi, asa ca sunt tratate ca niste persoane adevarate. Unele femei dorm cand cu sotul de pe Pamant, cand cu bucata de lemn cu reprezentarea spiritului ca sa-i impace pe amandoi si sa nu cad prada geloziei celor doua persoane, spirit si sot.

Sistemul de alarma la incendiu poate salva vieti

Stim cu totii din pacate cat de grava poate ajunge situatia in cazul unui incendiu, stim ca putem sa pierdem in cateva minute totul si mai presus de orice stim ca se pot pierde vieti omenesti. Cat de simplu ar fi sa prevenim toate acestea nu numai printr-o instalatie electrica corect efectuata si printr-un comportament preventiv, ci si printr-un sistem de alarma la incendiu? Un astfel de sistem care ofera la timp semnale sonore si vizuale de alerta, nu este nici costisitor si nici o raritate, il poate instala fara probleme un specialist in domeniu, cata vreme dispune de materialele necesare.

Un sistem de alarma pentru incendiu cuprinde cablu de incendiu – o optiune foarte folosita fiind tipul de cablu JYSTY 1x2x0.8, centrala, detectori de fum (care pot fi dupa preferinta optici, cu ionizare sau tip bariera cu infrarosu), detectori de flacara, detectori de temperatura, sirene, semnalizatoare optice, butoane de avertizare manuala. Exista de asemenea si sisteme care pot include, de pilda, detectoare de substante periculoase, emulatoare si alte componente. Cablurile Jysty, care asigura functionarea buna a unui astfel de sistem si leaga intre ele toate elementele mai sus mentionate, sunt realizate din 2 fire de cupru masiv acoperite de staniu (conductori), folie PVC, ecran folie laminata de aluminiu (care protejeaza impotriva interferentelor electromagnetice) si manta ignifuga de culoare rosie.

Exista, insa, si cabluri JYSTY de culoare potocalie, care au rezistenta la propagarea flacarii. Ele pot rezista la temperaturi de lucru de -30 pana la +80 de grade Celsius. Diametrul cel mai folosit este cel de 0.8 mm dar se foloseste si cel de 0.6 mm. Acest tip de cablu, foarte folosit in comunicatii interne, pentru transmitererea de semnale analogice si digitale, pot fi folosite, de asemenea, si pentru instalatii de telefonie, drept cabluri de legatura, dar si pentru sisteme de control acces.

Casa la rosu – primul pas catre casa de vis

Din ce in ce mai multi romani isi doresc sa renunte la spatiul mic din apartamentele de bloc si sa se retraga la casa, sa aiba confortul unei curti si spatiu mai mare. Nu intotdeauna bugetul se potriveste cu visele, si sunt situatii in care este aproape imposibil sa construiesti o casa de la zero din surse proprii.

Cea mai „la indemana solutie” raman creditele ipotecare sau creditele prima casa, insa ce facem cu cei care nu vor sa se indatoreze pe viata la banci si care nu vor sa isi asume riscul de a pierde casa daca intra in imposibilitate de plata. Ei bine, exista solutii chiar si pentru acestia, insa e nevoie de timp si rabdare pentru a construi casa de vis. Primul si cel mai important pas este acela de a cumpara un teren, intr-o zona de care va simtiti atrasi si pe care v-o permiteti, pentru ca vorbim despre un buget limitat. Dupa alegerea proiectului si demararea actelor necesare pentru constructie, urmeaza discutia cu o firma de constructii.

Asigurati-va ca alegeti o firma care sa ridice si constructii case la rosu, pentru ca cel mai sigur acesta va fi stadiul in care va veti opri cu constructia, mai ales daca nu dispuneti de sume foarte mari. Constructia la rosu presupune trasarea casei, saparea santurilor pentru fundatie, armarea si betonarea fundatiei, elementele de structura – plansee, stalpi, placi, ridicarea zidurilor casei, scara interioara, eventual scari exterioare, structura aceperisului (partea de lemn, fara invelitoare). Casa la rosu nu include instalatii, nici electrice si nici sanitare, insa va trebui sa stiti totusi, potrivit proiectului casei, unde vor fi amplasate baile si bucataria, astfel incat sa nu fiti nevoiti ulterior sa spargeti placa si fundatia pentru tevile de alimentare cu apa si scurgere. Pretul pe care il negociati cu firma de constructii poate include sau nu materialele necesare.

Odata adusa in stadiul „la rosu” casa poate ramane pe camp o perioada lunga de timp, insa este important sa faceti efortul ca macar pentru acoperis sa montati sistemul complet, astfel incat lemnul sa nu se deterioreze si casa sa fie protejata. Urmatoarea investitie recomandata este cea pentru geamuri si usi pentru intrare si pentru terase sau balcoane, astfel incat casa sa fie complet protejata pana la o noua „infuzie de capital”, respectiv pana o veti aduce la stadiul „la gri”.

Black MIDI

In anii 1980, lumea muzicala cunostea o revolutie fara precedent odata cu aparitia Musical Instrument Digital Interface (MIDI). Prin acest nou sistem instrumentele muzicale electronice si computerele comunicau mai eficient, permitand controlul mai usor a tempoului, ritmului, notatiei, alti parametri necesari pentru a obtine o piesa de calitate. Astazi cu greu gasesti compozitori care sa nu lucreze cu MIDI, intr-un mod asemanator muzicii pop sau electronice. Conceptul de MIDI a atins noi extreme odata cu inventarea ideii de black MIDI, un gen muzical cu o premisa simpla: inghesuieste cate note muzicale poate percepe urechea umana, cat mai multe, intr-o singura compozitie. Inceputurile Black MIDI sunt undeva in 2009, cand niste useri ai unui site japonez au inceput sa posteze remixuri facute in Sythesia la melodii anime si videoclipuri. Ceea ce parea doar un hobby frumos de nisa s-a transformat intr-un fenomen pe Internet. Blacker-ii, cum se numesc cei care practica un asemenea gen de experiment, au pus bazele unor comunitati online foarte puternice, creandu-si si propriile simboluri asociate muzicienilor Black MIDI. Desi la inceput erau doar cateva sute de mii de note, astazi s-a ajuns la integrarea a peste 1 miliard de note intr-o singura compozitie. Recordul e detinut de Gingeas, care a reusit sa introduca un trilion de note in piesa Armageddon v2. Muzica Black MIDI este interzisa epilepticilor, intrucat poate genera crize grave de epilepsie!