Permisul de conducere - o necesitate?

O scurta lectura a raspunsurilor de pe forumurile din Romania, scoate la iveala faptul ca multi romani se tem atunci cand vine vorba de obtinerea permisului de conducere. Diversele cauze, de la teama de a conduce si pana la teama de esec, ii impiedica pe multi aspiranti la soferie, sa se apuce de scoala de soferi. Ba, mai mult, exista o multime de oameni care nu gasesc necesitatea permisului de conducere. Pentru ei este mult mai comod si mai putin costisitor sa se plimbe cu masina unui prieten, cu taxiul sau cu mijloacele de transport in comun.

Este adevarat, o masina “mananca” destul de multi bani lunar, astfel incat sa ajungi la limita cu cheltuilile. Dar, la fel de adevarat este ca, daca detii o masina buna din punct de vedere tehnic, costurile, de cele mai multe ori, nu le depasesc cu mult pe cele rezervate transportului in comun. Singura diferenta consta in nivelul de responsabilitate al soferului si, ocazional, in lipsa consumului de bauturi alcoolice.

Atentie, insa. Ocazional nu inseamna ca, din cand in cand, poti sa bei si sa conduci baut. Niciodata NU TREBUIE sa faci asta. Cand stii ca urmeaza sa participi la un eveniment, cel mai sigur si mai putin costisitor te va ajunge daca apelezi la serviciile unei firme de taxi. Dar, in restul cazurilor, cand trebuie sa te duci la serviciu si sa arati impecabil, cand vrei sa mergi in concediu sau chiar si atunci cand vrei sa te relaxezi, permisul de conducere va salva o serie de nervi si timp. Chiar daca nu sofezi in fiecare zi, permisul de conducere este un lucru care nu ar trebui sa iti lipseasca din portofel. Cum faci rost de el? Nimic mai simplu! Te inscrii la o scoala de soferi, alegi un instructor, inveti bine (pentru a evita sa fii injurat in trafic) si sustii examenul auto. La final, un curier trimis de drpciv (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor) va fi incantat sa iti predea permisul de conducere auto.

Asadar, decat sa te gandesti “cum ar fi fost daca...”, este mai bine sa stii cum a fost. Nu va spune nimeni ca este usor, pentru ca odata cu dobandirea lui trebuie sa te inarmezi si cu o doza puternica de responsabilitate, dar cu siguranta iti va fi folositor la un moment dat.

No comments:

Post a Comment