Locuintele ANL

Programul de construinte demarat de Agentia Nationala pentru Locuinte isi propune sa fie un sprijin pentru tinerii care nu au depasit varsta de 35 de ani. Ideea este ca acestia sa inchirieze o locuinta la pret redus, in cazul in care nu isi pot permite una din cele ce se gasesc la ora actuala in rubricile de anunturi imobiliare. Acest program a inceput in anul 2001, iar pana in prezent s-au construit un numar de aproximativ 31 de mii de locuinte.
 
Cu toate ca sunt date spre inchiriere, garsonierele sau apartamentele respective nu au ajuns pe site-urile ce gazduiesc anunturi imobiliare, ci au fost distribuite pe baza dosarelor depuse la primariile din intreaga tara.
 
Spre deosebire de locuintele care se gasesc pe piata la ora actuala, cele construite de ANL au un pret mult mai avantajos. Costurile sunt atat de scazute, incat inchirierea unui apartament si-l poate permite orice persoana care este angajata.
 
Incepand cu acest an, locuintele date spre inchiriere de cei de la ANL au inceput sa fie vandute. Singura conditie care trebuie indeplinita pentru a putea achizitiona o astfel de casa, este sa fi locuit in ea cel putin un an. Pentru ca preturile sa fie mai accesibile, guvernul permite cumpararea lor cu ajutorul programului „Prina Casa”. Pana in prezent, in intreaga tara, au fost pregatite pentru vanzare  aproximativ 20 de mii de locuinte la un pret ce variaza intre 280-300 euro/mp. Aceasta metoda este benefica, deoarece cu banii adunati din vanzarea vechilor ANL-uri se vor constri altele noi, pentru ca si mai multi tineri sa se poata bucura de avantajele oferite.
 
Pana cand statul va reusi sa gandeasca un alt program pentru tinerii care nu isi pot permite o locuinta din ziarele cu anunturi imobiliare, la primarii se vor forma liste lungi de asteptare.

No comments:

Post a Comment