Importanta activitatii de consultanta fiscala in Romania anului 2014

Mediul de afaceri din tara noastra a cunoscut o dezvoltare semnificativa inca din momentul aderarii la Uniunea Europeana. Plecand de la acest considerent, pe piata romaneasca a aparut necesitatea activitatilor de consultanta fiscala, ca activitate specializata - un real sprijin in activitatea oricarei societati.

Activitatea de consultanta fiscala este importanta in special in etapa de planificare initiala a business-ului.

Aspecte precum impozitarea afacerilor, taxele reglementate in Romania, intelegerea altor sisteme de impozitare si taxe similare din tarile cu care se realizeaza tranzactii sunt estentiale in planificarea si derularea activitatilor oricarei societati, indiferent de domeniul in care activeaza.

In acest scop, in sprijinul mediului de afaceri, a fost autorizata activitatea de consultanta fiscala si infiintarea Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, organizatie profesionala de utilitate publica care are rolul de a coordona activitatea de consultanta fiscala desfasurata de persoane fizice si juridice independente.

Consultantul fiscal ofera solutiile legale pentru rezolvarea cerintelor fiscale ale clientului si ii revine responsablitatea de a stabili situatia fiscala prin
intocmirea de rapoarte de expertiza fiscala judiciara si extrajudiciara la solicitarea
persoanelor interesate.

Exista putine lucruri cu adevarat certe, iar taxele si impozitele cu siguranta se numara printre acestea. De aceea, avem nevoie de un profesionist (consultantul fiscal) care sa stapaneasca perfect reglementarile din domeniul fiscal.

No comments:

Post a Comment