Cureaua barbateasca formala

Orice barbat are cu siguranta acasa cel puin o curea. Si-a cumparat-o fie la propria nunta, fie la un eveniment important, fie la absolvirea liceului, atunci cand orice tanar poarta pentru prima data un costum. Nu incape niciun fel de indoiala ca fie si acest unic exemplar de curea este o curea piele, neagra, simpla, cu o catarama neutra si care poate fi cu siguranta adaptata atat tinutelor formale cat si unora mai relaxate.

Daca pentru barbatii activi sau cei care prefera tinute casual sunt foarte recomandate curelele mai late sau cele cu catarame proeminente sau chiar cu modele metalice, asa cum sunt cele de la Grand Prix Originals, disponibile in Romania la grandprix-originals.ro, barbatii cu preocupari office au nevoie de un alt tip de curele. Pentru barbatii care isi petrec mare parte din timp in tinute office, la birou, la intalniri de afaceri sau intr-un mediu politic sau academic, este obligatoriu ca garderoba proprie sa contina nu o singura curea, ci mai multe curele, dar toate acestea vor trebui sa tina de latura formala a garderobei. Cureaua formala ar trebui sa aiba aproximativ 2,5 – 3,5 centimetri latime, sa fie facuta din piele de calitate si sa fie obligatoriu maro sau neagra. Detaliile trebuie sa fie fine, la fel ca si catarama, pentru ca o curea formala nu trebuie sa fie „vedeta” tinutei, ci trebuie sa o completeze subtil si sa adauge nota care sa desavarseasca o tinuta.

Evitati pe cat posibil la birou curele cu catarama mare sau, si mai rau, curelele cu modele. Evitati, de asemenea, cusaturile intr-o culoare contrastanta cu cea a curelei, acestea fiind o optiune de evitat nu numai pentru tinute busines, dar cu atat mai mult in acest caz. Singurele modele acceptate sunt cele ale materialului, astfel ca pielea poate avea o granulatie fina, sau anumite denivelari, sau eventual poate fi o piele lacuita, insa acestea sunt singurele variatiuni permise. De asemenea, asigurati-va ca asortati cureaua la pantofii alesi. Daca purtati accesorii – ceas, bratara, verigheta sau inel – asigurati-va ca metalul cataramei de la curea se asorteaza cu metalul accesoriilor (argintiu sau auriu).

No comments:

Post a Comment