Pentru un corp sanatos si o minte mereu tanara incercati cursuri pilates

Minte sanatoasa in corp sanatos. Expresia de fata este cu atat mai adevarata cu cat sanatatea noastra psihica tine foarte mult de modul in care stim sa ne ingrijim corpul si sa-l mentinem in forma, fara a face efort foarte mare. Daca nu aveti timp de practicarea unui sport saptamanal sau zilnic, o solutie de compromis si care da roade in cateva luni este inscrierea la o serie de cursuri pilates.

Pilates imbina yoga cu gimnastica si dansul, toate elementele din fiecare tip de exercitii si miscari tonificand organismul si conferindu-i suplete. Randamentul muscular creste, miscarile executate sunt soft, nu sunt greu de facut si nici nu suprasolicita organismul. Tehnica din spatele unor cursuri pilates presupune practicarea unor exercitii la sol si a unor elemente si miscari cu diverse obiecte, benzi electrice sau gantere, de exemplu. Principalele grupe de muschi care sunt utilizate in exercitiile pilates sunt cele de la abdomen, bazin, brate, posteriori sau spate si picioare. Rezistenta fizica va creste, respiratia se va imbunatati, iar intinderile facute in mod repetat nu vor mai provoca dureri. Creste si puterea de concentrare, greutatea corporala scade daca tehnicile invatate la aceste cursuri pilates sunt practicate pentru o perioada mai lunga de timp. Impreuna cu anumite cunostinte despre yoga sau anumite ramuri din sport, se invata si anatomie si fiziologie pentru a intelege perfect ce face fiecare miscare si ce efecte benefice are.

Pilates poate fi practicat si de femeile gravide, dar nu au voie sa ia parte la cursuri hipertensivii si cei cu scleroza in placi in forma avansata. Si chiar daca din descriere credeti ca tehnicile Pilates s-ar adresa doar femeilor, trebuie sa stiti ca la inceputuri, metoda Pilates a fost initiata de Joseph Pilates, un barbat, aceasta fiind destinata barbatilor si nu femeilor. Mai tarziu au inceput si femeile sa execute miscarile atat de bune pentru organism, ajungand la o remodelare a corpului foarte usoara si fara diete drastice. Chiar daca pot fi executate si acasa, exercitiile Pilates sunt mult mai usoare daca sunt realizate in prezenta unui instructor cu pregatire si experienta.

No comments:

Post a Comment