Ce nu stiai despre marturiile de nunta?

Te-ai intrebat vreodata care este semnificatia marturiilor de nunta? Traditia spune ca aceste cadouri simbolice, avand in compozitie bomboane dulci (imi amintesc acum de momentele in care parintii mei veneau acasa cu astfel de saculeti cu migdale glazurate) erau oferite in semn de multumire pentru prezenta la nunta si sustinerea cuplului in drumul ales in doi. Pe langa rolul, de a spune “multumesc”, marturiile vin si ca suvenir, pentru a le aminti participantilor de momentele frumoase petrecute la festivitatea respectiva.

O nunta este un prilej de bucurie, de sarbatoare, un moment ce poate ramane imprimat in memoria fiecarui invitat, daca nunta este organizata frumos, intr-un cadru cald, prietenos. Mirii trebuie sa fie atenti cu invitatii lor, sa ii trateze cu respect, sa le acorde atentie, sa le multumeasca ca le sunt alaturi, ca se bucura pentru fericirea lor. De aceea marturiile vin sa le arate invitatilor recunostinta mirilor pentru prezenta la nunta. In urma cu cativa ani, cand participai la o nunta primeai negresit marturii nunta sub forma de saculeti ce trebuiau sa contina cate 5 bombonele, simbolizand pe rand prosperitatea, sanatatea, fericirea, fertilitatea si longevitatea. Saculetii erau intotdeauna dichisiti si parca imbracati la randul lor ,de petrecere, in dantele, organza sau matase. Veneau impreuna cu un biletel pe care erau trecute numele tinerilor casatoriti si data la care a avut loc ceremonia. In zilele noastre marturiile de nunta s-au diversificat.

Intrand pe fabricadeaccesorii.ro am descoperit cum marturille erau impartite chiar pe diverse categorii.. De la cutiute cu bomboane legate cu diverse funde, la obiecte din sticla si ceramica, lumanari parfumate sau chiar marturii personalizate Marturiile se pun de regula pe mese, in fata fiecarui invitat, chiar inainte de inceperea petrecerii. Iti poti surprinde invitatii alegand niste marturii mai originale, cu personalitate, care sa va scoata in evidenta caracterul. Incercati sa tineti si pasul cu vremurile dar sa pastrati si traditia.

No comments:

Post a Comment