Zmeura

Zmeura este un fruct care are un aspect deosebit, un gust mirific si o importanta in sanatate. Bogat in minerale esentiale starii de bine, are foarte multe beneficii. Culoarea este ca a rubinului, iar bobitele marunte unite intre ele dau uneori o forma de inimioara. Este un fruct al dragostei de sanatate.

Diverse vitamine, precum magneziu, calciu, fosfor, mangan, zinc, potasiu, se gasesc intr-un singur fruct. Pentru a nu-si pierde toate aceste calitati,este de preferatca zmeura sa fie consumata proaspata. Atunci cand ea este gatita la temperaturi foarte mari sau chiar depozitata la temperaturi foarte mici, zmeura isi pierde din proprietati. S-a dovedit recent ca zmeura contine un indulcitor artificial care ajuta la prevenirea cariilor. Este foarte folositoare in caz de febra, ajuta la prevenirea cancerului, lupta impotriva bacteriilor, reduce alergiile, acestea fiind doar cateva din efectele consumului de zmeura. Consumata in mod regulat si in cantitati recomandate, zmeura ajuta si la arsurile gastro-intestinale si la durerile reumatice.

Aceast fruct surprinzator de sanatos, ajuta chiar si domnisoarele care isi doresc o talie de viespe, deoarece are un continut redus de calorii. Ceaiul de zmeura, consumat zilnic este benefic si in cazul gravidelor. Previne starile de greata si durerile.

No comments:

Post a Comment