Cum sa alegi corect incaltamintea de protectie

Picioarele tale sunt unul dintre cele mai importante aspecte ale corpului tau. Datorita lor ai ocazia sa te deplasezi cu o lejeritate mult mai mare decat atunci cand nu le ai. Tocmai de aceea, trebuie sa le ingrijesti corespunzator, pentru a te putea folosi de ele mai departe. Prin urmare, trebuie sa ai grija cu ce le incalti, sa le feresti de lovituri si de inghet, ba chiar sa le si sa le rasfeti din cand in cand.

Astfel, in timpul programului de munca, picioarele tale trebuie fie sa echipate cu bocanci de protectie, pentru a evita eventualele probleme. Asadar, trebuie sa porti incaltari care se potrivesc si sunt adecvate ocupatie tale. Incaltamintea de lucru care nu este potrivita nevoilor tale profesionale, poate provoca in timp, mari probleme ale picioarelor ducand la bataturi, zgarieturi si fracturi ale gleznelor. Poti preveni unele dintre aceste probleme acordand o atentie sporita modului in care alegi ce anume sa porti la serviciu.

Siguranta pe primul loc

Incaltarile cu talpi rezistente la punctie, cele cu varf metalic sau cele cu talpa din cauciuc pot ajuta la protejarea impotriva obiectelor care cad, a marginilor ascutite de metal, a produselor chimice sau a pericolelor electrice.

Cumpara ceea ce ai nevoie


Du-te la un magazin care are incaltaminte specifica pentru munca ta. Intreaba un reprezentant ce masura ar trebui sa folosesti, ce model si ce material. Un vanzator experimentat stie caracteristicile incaltamintei din magazin, astfel incat va putea sa iti ofere perechea de incaltari potrivita nevoilor tale.

Verifica talpile


Asigura-te ca talpile incaltamintei sunt adecvate pentru conditiile tale de lucru. Talpile pot fi proiectate pentru a rezista la alunecari si protejeaza picioarele de caldura, inghet, punctie si soc electric.

Acopera complet picioarele

Incaltamintea de protectie trebuie sa acopere complet piciorul cu material rezistent la perforare. Prin urmare, trebuie sa ceri incaltari care sa te protejeze de eventuale riscuri, pe toata suprafata piciorului.

Asigura-te ca iti poti misca degetele de la picioare


Caseta degetelor de la picior trebuie sa fie suficient de adanca astfel incat sa poti misca toate degetele de la picioare in interior, fara senzatia de presiune.

Confortul este critic


Incaltamintea trebuie sa se simta confortabil inca de la prima probare. Nu astepta ca aceasta sa se lase in timp, pentru a putea beneficia de confort.

Incearca incaltamintea de protectie in timp ce te afli in magazin

Mergi pe jos pe o suprafata tare si nu pe o podea acoperita de covor. In timpul programului de munca nu vei defila pe podium. De aceea este bine sa stii cum se comporta incaltarile pe diverse suprafete.

No comments:

Post a Comment