Ce este Rhodiolinul

Rhodiolinul este un remediu natural foarte apreciat atat in Asia de Est cat si in alte parti ale acestui continent. Efectele sale sunt cunoscute de secoe intregi iar planta in sine s-a dovedit mai mult decat capabila sa reziste la unele dintre cee mai dificile conditii de mediu, fiind un excelent reprezentant al genului adaptogen. Tocmai de aceea, in folclorul traditional, Rhodiola Rosea a devenit cunoscuta si drept radacina de aur, ca o aluzie la acea comoara pe care planta o detine.
Chiar daca pana si in Siberia rhodiolinul este cunoscut de foarte multa vreme pentru efectele sale deosebite asupra sanatatii, abia de curand cercetatorii au reusit sa inteleaga care sunt componentele benefice si in ce fel functioneaza ele. Insa surprinzator nu este vorba doar de cateva ci de nu mai putin de 200 de specii ce au trebuit analizate. Dar de departe cele mai mari beneficii le ofera sub genul Rosea, cel care contine cele mai multe componente cu efecte pozitive asupra sanatii.
Dintre rezultatele observate de medicina umana putem enumera:
- Ajuta la mentinerea unui nivel scazut al stresului;
- Scade nivelul glicemiei la diabetici prin stimularea producerii de insulina;
- Este un antioxidant puternic ce neutralizeaza radicalii liberi si contribuie la regenerarea ADN-ului;
- Contribuie la reechilibrarea psihicului;
- Intareste sistemul imunitar.
- Sportivii se pot bucura de o rezistenta si o performanta imbunatatite, rhodiolinul dovedindu-se un excelent adjuvant de efort.
- In preventie, extractul de rhodiolin este recunoscut ca un foarte bun suport pentru o ridicare a nivelului de sanatate, a memoriei si pentru reglarea functiilor metabolice.
Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa incercati extractul de Rhodiolin. Totusi, aceasta mica planta originala din Asia ofera mult mai multe avantaje celor ce o consuma astfel incat, macar in parte vor putea fi anulate efectele negative ale mediului modern in care traim. Mai multe despre ce este Rhodiolinul puteti afla pe supli.ro, acolo de unde puteti si comanda acest supliment.

No comments:

Post a Comment